P2

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento informacija

www.askritiskas.lt arba K.A.S (kritiškas, atviras, stiprus) – tai interaktyvi interneto svetainė jaunimui nuo 14 m., ja siekiama tinkamai informuoti jaunus asmenis, suteikiant žinių apie psichoaktyviąsias medžiagas, jų vartojimo poveikį ir rizikas. Daugiau informacijos apie iniciatyvą K.A.S. galite rasti: www.askritiskas.lt. Svetainėje veikia interaktyvus pokalbių laukelis, kuriame puslapio svečias gali užduoti jam rūpimus klausimus, pastebėjimus ar pasiūlymus anonimiškai arba prisijungęs prie savo socialinio tinklo Facebook paskyros. Į kiekvieno puslapio svečio žinutę sukuriamas asmeniškas atsakymas su nuorodomis į su klausimu susijusius straipsnius, vaizdo įrašus bei kitus informacijos šaltinius, svetainės rubrikas. Tuo siekiama kaip įmanoma išsamiau atsakyti į užduotą klausimą bei pateikti puslapio svečiui naudingą ir patikimą informaciją.

www.kaveikiavaikai.lt – tai paauglius auginantiems tėvams skirtas interneto portalas, suteikiantis tėvams reikalingų žinių apie psichoaktyviųjų medžiagų vartojimo prevenciją bei galimybes nemokamai mokytis ir gauti naudingų patarimų internetinėje erdvėje, siekiant geriau suprasti savo vaikus, efektyviau bendrauti, stiprinti tarpusavio ryšį. Šiame portale tėvai ras daug aktualių faktų, naudingų patarimų, užduočių, testų bei video medžiagos.

www.nerukysiu.lt – tai interaktyvi interneto svetainė, skirta asmenims, norintiems atsisakyti šio žalingo įpročio, taip pat skirta motyvuoti asmenis nerūkyti. Tyrimai rodo, kad tik 1-5 proc. bandžiusiųjų savarankiškai mesti rūkyti pavyksta nerūkyti ilgiau nei metus, nes mesti rūkyti nėra paprasta dėl psichologinės ir fizinės priklausomybės nuo nikotino. Svetainėje galima rasti interaktyvius testus, padedančius sužinoti rūkymo tipą bei priklausomybės laipsnį, rūkymo išlaidų skaičiuoklę, interaktyvų žmogaus kūną, parodantį žalą sveikatai, atsakymus į klausimus kaip mesti rūkyti ir kur kreiptis pagalbos metant rūkyti ir kt.  Nuo 2021 m. vasario 5 d. pagalba metantiems rūkyti yra teikiama ir telefonu, su specialistais galima konsultuotis visomis savaitės dienomis, taip pat yra sudaryta galimybė užduoti klausimą ir žinute. Daugiau informacijos rasite: www.nerukysiu.lt.

images

Logotipas RTVMC

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Svetainėje lankosi 47 svečiai ir nėra prisijungusių narių

Straipsnių peržiūros
546212