P2

Pagalba mokiniui

Socialinė pedagogė Silva Bosienė

Darbo laikas Šeduvos TVMS

(314  kabinetas):

ketvirtadieniais      11.00 – 15.45

Virtuali mokymosi aplinka

Virtuali mokymosi aplinka (Moodle)

moodle

ISO 9001: 2015

ISO 9001: 2015

nn

Tėčio dienos pusryčiai

Pirmo kurso virėjo specialybės mokinys Lukas kviečia pasveikinti savo tėčius įteikiant jiems originalią dovaną – Tėčio dienos pusryčius. Padedant vyresniajai profesijos mokytojai Rimai Miliauskienei, mokinys pasidalino „Benedikto kiaušinių“ receptu. Kviečiame išbandyti:

BENEDIKTO  KIAUŠINIAI

Ingredientai:

  • 2 kiaušiniai
  • 1 valgomasis šaukštas baltojo vyno acto

Olandiškam padažui:

  • 2 arbatinis šaukštelis baltojo vyno acto
  • 2 arbatinis šaukštelis šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 3 kiaušinio tryniai
  • 125 g sviesto

Gaminimas: Pirmiausia paruoškite olandišką padažą. Supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis ir baltojo vyno actą į nedidelį dubenį, sudėkite kiaušinio trynius ir viską išplakite iki lengvai putojančios masės. Indą su kiaušinio tryniais pastatykite virš puodo su verdančiu vandeniu (dubenėlis neturi liestis su vandeniu) ir maišykite trynių masę, kol sutirštės. Padalinkite sviestą į gabalėlius ir juos po vieną sudėkite į trynių masę. Nepamirškite nuolat maišyti – masė turi būti vientisa ir tiršta. Jeigu pastebite, kad paviršiuje susidaro gumulėliai, o tekstūra tampa nebe glotni, nuimkite dubenį nuo kaitros ir dar kelias minutes intensyviai maišykite. Pagardinkite druska bei pipirais ir dar kartą išmaišykite. Gautą padažą laikykite šiltai iki tol, kol paruošite kiaušinius.

Išvirkite kiaušinius. Užvirkite didelį puodą vandens ir į jį įpilkite du valgomuosius šaukštus baltojo vyno acto. Sumažinkite kaitrą, kad vanduo vos burbuliuotų. Tuomet paimkite šaukštą ir juo maišykite vandenį taip, kad viduryje susiformuotų nedidelis sūkurys. Ištraukite šaukštą ir, kol vandenyje dar matosi sūkurys, po vieną supilkite kiaušinius be lukšto. Virkite apie 4 minutes tol, kol kiaušinio tryniai pasidengs balta plėvele, o jų vidus išliks skystas. Paruoštus kiaušinius atsargiai ištraukite plokščiu šaukštu ir sudėkite ant lėkštės, iš kurios vėliau juos būtų patogu paimti.

Švelniai apskrudinkite bandelę, ant jos dėkite norimus priedus – kumpį, lašišą, kepintus špinatus ir kt., – ant viršaus uždėkite be lukšto virtą kiaušinį, o pabaigoje viską apliekite olandišku padažu.

Neformaliojo švietimo organizatorė Gintarė Nausėdienė

images

Logotipas RTVMC 1

tinklas

Svetainėje lankosi 58 svečiai ir nėra prisijungusių narių

lit

Straipsnių peržiūros
384923