P2

Netradicinė profesinio mokymo pamoka

Rugsėjo 29 d. RTVMC Šeduvos technologijų ir verslo mokymo skyriaus virėjo profesijos mokiniai kartu su profesijos mokytojomis L. Kasperavičiene ir L. Vaicekauskiene, pagal profesinio mokymo modulį „Įvadas į profesiją“, vedė netradicinę pamoką – Pažintis su maitinimo įmone, turinčią modernią technologinę įrangą.

Netradicinė profesinio mokymo pamoka

Daugiau nuotraukų rasite čia.

Pamokoje dalyvavo kavinės „Pas Zitą“ desertų šefas Edvardas Šimkevičius. Edvardas atvėrė savo naujai įrengto konditerijos cecho duris ir supažindino su įsigyta naujausia įranga bei inventoriumi, jų veikimo principais, eksploatacija, papasakojo apie virėjo-konditerio profesiją, darbo specifiką, gaminamą produkciją bei įgytą darbo patirtį svečiose šalyse. Mokiniai turėjo galimybę ir patys išbandyti keletą įrengimų gamindami sluoksniuotą tešlą su kočiojimo mašina bei plakdami kremą su konditeriniu plaktuvu. Pamokoje mokiniai bandė savo gebėjimus gamindami bei formuodami sluoksniuotos tešlos bandeles (kruasanus) su šokolado, karamelės įdarais. Teko galimybė prisiliesti prie ruginių miltų tešlos ir patiems susiformuoti duonelę bei kepti konvekcinėje krosnyje. Mokiniai atliko labai kruopštų, atsakingą ir kartu kūrybingą darbą gamindami desertą (Panna Cotta). Daug naudingos informacijos mokiniai išgirdo apie dekoravimo naujoves, tendencijas, papuošimo būdus, susipažino su įvairiais papuošimais, priemonėmis, šefas demonstravo jų techniką ir kiekvienas mokinys pasipuošė savo kremą.

Netradicinės pamokos refleksija-degustacija vyko prie arbatos puodelio. Ši pamoka virėjo specialybės mokiniams buvo pirmoji reali pažintis su būsima profesija.

Vyresnioji profesijos mokytoja Laimutė Kasperavičienė

images

Logotipas RTVMC

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Svetainėje lankosi 8 svečiai ir nėra prisijungusių narių

Straipsnių peržiūros
546212