P2

Skyriaus mokiniai dalyvavo „Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimo“ konkurse

Rugsėjo – lapkričio mėnesiais vyko etnokultūros projektas „Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimas“. Dalyvavo 15 komandų iš įvairių Lietuvos profesinio mokymo įstaigų. 2021 metų tema – kalendorinės šventės. Kalendorinių švenčių tradicijos, papročiai yra bendrosios tautos kultūros dalis. Jų puoselėjimas turi svarbią ugdomąją funkciją. Per tradicijas, papročius, kalendorinių švenčių metu perduodama patirtis: požiūris į pasaulį ir gyvenimą, tikėjimas, dorovė, elgesio būdas, kultūros vertybės, socialinių santykių formavimas ir kt. Projektu buvo siekiame supažindinti mokinius su skirtingais regionų papročiais, tradicijomis ir tradiciniais kalendorinių švenčių patiekalais.

Skyriaus mokiniai dalyvavo „Lietuvos kulinarijos ir etninio paveldo išsaugojimas ir puoselėjimo“ konkurse

Varžytuvės buvo vykdomos nuotoliniu būdu. Dalyviai turėjo atlikti dvi užduotis:  komandos prisistatymą (tarmės ir tautosakos), pasirinktą kalendorinės šventės epizodą savo regionui būdinga tarme ir pristatyti pagamintus  patiekalus, būdingus savo regiono kalendorinės šventės stalui. Šeduvos technologijų ir verslo mokymo skyriaus mokinių komanda kūrė video pasakojimą apie pasirinktą kalendorinę šventę – Užgavėnes. To meto žmones vaidino automechanikų ir virėjo specialybės mokiniai. Virėjo specialybės merginos tarmiškai pristatė pačių pagamintus žirnių miltų blynus, ragaišį ir kt. tradicinius šventinius patiekalus. Filmavimo ir video montavimo darbus atliko multimedijos specialybės mokiniai.

Dėkojame visiems prisidėjusiems mokytojams ir mokiniams įgyvendinant bendras projekto kūrybines idėjas.

Vyr. profesijos mokytoja Rima Miliauskienė

images

Logotipas RTVMC

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Svetainėje lankosi 37 svečiai ir nėra prisijungusių narių

Straipsnių peržiūros
532872