P2

Mokinių konkursas „Skaidrumą kuriame kartu“

Gimnazijos skyriaus I kurso mokiniai dalyvavo konkurse „Skaidrumą kuriame kartu“. Konkursą organizavo Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). Konkurso tikslas – ugdyti antikorupcines mokinių nuostatas, skatinti aktyviai domėtis savo, kaip piliečio, vaidmeniu, valstybės ir pasaulio situacija, suprasti svarbiausius skaidrumo principus, kurie yra stiprios, teisingumu ir pasitikėjimu grįstos valstybės pagrindas. Konkurso tema – skaidrumas ir netolerancija korupcijai. Konkurso metu mokiniai buvo kviečiami atlikti dvi užduotis: individualiai išspręsti konkursinį testą skaidrumozenklelis.lt. bei kartu su bendraklasiais atlikti kūrybinį darbą.

Mokinių konkursas ,,Skaidrumą kuriame kartu“

Daugiau nuotraukų rasite čia.

Visi konkurse dalyvavę mūsų mokyklos mokiniai be klaidų išsprendė testo, kurio dėmesio centre – žmogus, tapęs nusižengimo ar net nusikaltimo liudininku, kuriam iškyla klausimas „Kaip į tai reaguoti?“, užduotis ir buvo apdovanoti Skaidrumo ženkleliais bei Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnybos direktoriaus padėka. Už kūrybinį darbą dėkojame Nedui, multimedijos techniko specialybės mokiniui.

Tikimės, kad mokiniai įgijo žinių apie korupcinius reiškinius kasdieninėse situacijose, ugdėsi gebėjimą kritiškai mąstyti ir vertinti korupcinio pobūdžio veiklas, jų keliamą pavojų bei pasekmes.

Vyresnioji matematikos mokytoja Daina Baravykienė

images

Logotipas RTVMC

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Svetainėje lankosi 223 svečiai ir nėra prisijungusių narių

Straipsnių peržiūros
546212