P2

Skyriaus mokinė dalyvavo Seime vykusiame nacionaliniame konkurse

Kovo 1 d., penktadienį,  Lietuvos Respublikos Seimo Kovo 11-osios Akto salėje vyko nacionalinio konkurso „Lietuvos istorijos žinovas“ finalas. Konkursą organizavo Lietuvos istorijos mokytojų asociaciją, renginio globėja Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen. Nacionalinio konkurso tikslas – prasmingai paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, skatinti kiekvieną Lietuvos pilietį nuolat domėtis Lietuvos istorija, taip pat siekiama ugdyti visuomenės bendruomeniškumą, puoselėti savo krašto tradicijas.

Skyriaus mokinė dalyvavo Seime vykusiame nacionaliniame konkurse

Daugiau nuotraukų rasite čia.

Į rengiamą konkursą susirinko virš 100 įvairių mokyklų mokinių ir tiek pat juos lydinčių mokytojų. Mūsų mokymo įstaigai atstovavo VR 23 grupės mokinė Gabija Šnapštytė, ją lydėjo bibliotekos vedėja Aksinija Gulbinienė. Renginio dalyvius sveikino seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė – Nielson, ji taip pat supažindino su kovo 11-osios istorija. Po sveikinimo žodžių konkurso dalyviai buvo pakviesti atlikti užduotis kitoje seimo salėje, o juos lydintys pedagogai susitiko su Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininku Dr. Laurynu Kasčiūnu, bei parlamentarizmo istorinės atminties skyriaus vedėja Angonita Rupšyte.

Visi konkurso finale pasirodę dalyviai buvo apdovanoti diplomais. Šio konkurso tikslas ne tik patikrinti žinias, bet ir suteikti naujas bei įdomias istorines žinias.

Bibliotekos vedėja Aksinija Gulbinienė

images

Logotipas RTVMC

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Svetainėje lankosi 166 svečiai ir nėra prisijungusių narių

Straipsnių peržiūros
546212